27 Dec2017December 28, 2017
Post
5 Cara Hadapi Masalah Susu Ibu Tak Keluar Ketika Pantang. Rugi Kalau Tak Tahu Teknik Ini

5 Cara Hadapi Masalah Susu Ibu Tak Keluar Ketika Pantang. Rugi Kalau Tak Tahu Teknik Ini

Percayalah wahai ibu, susu ibu yang tuhan anugerahkan pada tubuh kita ini takkan pernah kering. Selagi ibu tahu bagaimana mahu merangsang pengeluarannya. Betul, ada ketikanya mommy akan berhadapan masalah susu ibu tak keluar tu. Jangan bimbang, jangan stress ya mommy…. Sebab tekanan pun boleh jadi penyumbang susu tak melimpah… Sebab itu usually mommy muda kena...

10 Oct2017October 10, 2017
Post
Lelaki Jangan Buka Link Ini! Gara GaraTerlalu Perit Sakit Bengkak Susu, Ibu Nyaris Bunuh Anak!

Lelaki Jangan Buka Link Ini! Gara GaraTerlalu Perit Sakit Bengkak Susu, Ibu Nyaris Bunuh Anak!

Assalamualaikum sis… tolong kongsikan kisah ini di 9bulan10hari. Janganlah sesiapa buat apa yang saya buat pada baby Nuar. Gara-gara BENGKAK SUSU ini saya nyaris bunuh anak saya guna bantal. Kegilaan apa ini? Meroyan ka? atau dihasut Syaitan Iblis. Sanggup saya melakukan anak saya macam tu.. Mana perginya kasih sayang saya sebagai seorang ibu?? Semuanya gara...

29 Aug2017August 29, 2017
Post
Ayah… Tolong Selamatkan Ibu & Saya…

Ayah… Tolong Selamatkan Ibu & Saya…

Nak pertahankan tempoh menyusu memang tak mudah… Kadang, seorang isteri pun tak mampu nak pertahankan hak anak disebabkan orang sekeliling… Sebab tu seorang suami pun perlu ada imu penyusuan…. Tak mudah seorang ibu meneruskan tempoh penyusuan 2 tahun… Ini kisahbenar yang ibu ayah perlu alert.   “Abang, cepatlah ambik sayaaaa. Saya nak balik rumah kitaaa…..”...

13 Aug2017August 14, 2017
Post
Realiti Kehidupan Breastfeeding Mom

Realiti Kehidupan Breastfeeding Mom

Pemalas! Bangun lewat…phew..Sayang2,mak cik2,hakak2..seorang ibu yang breastfeeding anak sepenuh masa bukan sengaja nak bangun lewat tau..ok storynya begini,si ibu bangun subuh,pastu niat berkobar2 nak buat itu buat ini..tetiba unluckily baby comel terjaga..mulut nganga nangis2..mata pejam..meaning dia tak nak bangun lagi tp dia nak nenen..maka si ibu pun nak tak nak kena la baring smbil susukan baby..eh...

06 Aug2017August 6, 2017
Post
Ibu, Ayah, Saya Nak Susu Ibu, Jangan Bagi Saya Air, Nanti Saya Sakit

Ibu, Ayah, Saya Nak Susu Ibu, Jangan Bagi Saya Air, Nanti Saya Sakit

Dilema Ibu Menyusukan Anak. Sabar Ya Ibu. Makcik bawang : “Tengahari panas lit-lit macam ni, bagi la anak tu minum air masak. Kesian budak tu dahaga.” Ibu : “Makcik, misi cakap tak boleh bagi minum air masak. Bagi susu badan je.” Makcik  bawang : “Jangan duk dengar cakap misi tu. Itu tak boleh, ini tak...