03 May2018May 23, 2018
Post
Ketahui 5 Perkataan Ajaib Untuk Didik Anak Dari Kecil

Ketahui 5 Perkataan Ajaib Untuk Didik Anak Dari Kecil

Setiap ibu bapa pastinya berasa tenang apabila anak-anak mendengar kata dan bercakap dengan menggunakan kata-kata yang indah. Mendidik bukan lah satu perkara yang mudah, tambahan pula diusia kecil si anak yang baru pandai bercakap sekitar 2 tahun. Anda perlu tahu 5 perkataan ajaib untuk didik anak dari kecil! Bermula dari usia ini lah tahap usia...

02 May2018May 22, 2018
Post
Ibu Hamil Naik Pesawat? Ketahui Tips Terbang Dengan Selamat

Ibu Hamil Naik Pesawat? Ketahui Tips Terbang Dengan Selamat

Bestnya tengok tiket flight murah-murah sekarang ni,  tapi melihat keadaan kita yang tengah hamil, boleh ke terbang? tak bahaya ke ibu hamil naik pesawat? perasaan takut dan berjaga-jaga tu sentiasa kena tanamkan dalam diri. Awal kehamilan, ibu mengandung memang terdedah dengan pelbagai risiko keguguran. Tidak kiralah dari segi permakanan, cara penjagaan kesihatan, naik bas ke,...

30 Apr2018May 22, 2018
Post
Ibu Mengandung Dan Kucing, Elak Pegang Najis Kucing

Ibu Mengandung Dan Kucing, Elak Pegang Najis Kucing

” Ibu mengandung dan kucing bahaya tak? saya mengandung 4 bulan.. saya juga pencinta kucing.. saya ada membela 3 ekor kucing dari baka-baka yang berbeza.. bila mengandung ni saya rasa risau pula ada yang mengatakan tak boleh pegang kucing, takut apa-apa terjadi pada kandungan saya..dan ada yang kata boleh takda masalah bela kucing.. saya dah...

26 Apr2018May 23, 2018
Post
Cegah Tantrum Anak dari usianya 0-3 Bulan.. Jangan Biar Dia Jadi Degil.

Cegah Tantrum Anak dari usianya 0-3 Bulan.. Jangan Biar Dia Jadi Degil.

Cegah tantrum anak dari kecil, supaya ibu bapa tak pukul anak bila dah besar. Sekarang ni semakin berleluasa kes penderaan kanak-kanak di Malaysia.. yang lebih menyedihkan kanak-kanak berumur lingkungan 0-2 tahun yang sering menjadi mangsa kekejaman ini. Bayangkan budak baru lahir, yang tak berakal, yang dia tahu minta susu, nangis dan tidur, itupun dipukul mak...

10 Apr2018June 3, 2018
Post
Abang Takkan Mampu Balas Pegorbanan Sayang Yang Korban Nyawa, Darah & Air Mata

Abang Takkan Mampu Balas Pegorbanan Sayang Yang Korban Nyawa, Darah & Air Mata

PENAT SEORANG ISTERI TAKKAN PERNAH SAMA DENGAN SUAMI  “You ingat i tak penat ke..? i pun buat kerja, you tu duduk rumah je” Lantangnya suara tuan… sedih dengar. Sesungguhnya banyak kerja yang isteri tuan tak bercerita pun pada tuan. Uruskan anak anak itu bukan mudah apatah lagi ketika hamil. Jadi janganlah sesekali bandingkan penat isteri...

04 Apr2018April 4, 2018
Post
Kasihanilah Para Isteri Ya ALLAH, Biarpun Penat, Mereka Tetap Berusaha Bantu Suami Mencari Rezeki

Kasihanilah Para Isteri Ya ALLAH, Biarpun Penat, Mereka Tetap Berusaha Bantu Suami Mencari Rezeki

DIA ( ISTERI )…. PEMILIK KUDRAT YANG LEMAH, NAMUN KUAT ORANGNYA… Zaman sekarang, soal mencari rezeki bagi isteri bukan lagi pilihan.. tapi ramai suami tetapkannya sebagai syarat yang wajib dipikul…  ALLAH….. sebenarnya itu bukan langsung tanggungjawabnya langsung para suami… Isteri kita bangun di awal pagi & tidur paling lewat, dia uruskan hal rumahtangga, dia pergi...

25 Feb2018February 26, 2018
Post
Hye Papa… Ini 10 Ayat Pick Up Line Untuk Tambat Hati Mama…

Hye Papa… Ini 10 Ayat Pick Up Line Untuk Tambat Hati Mama…

Kehamilan Yang Indah Dengan Pick Up Line Beruntunglah isteri yang dikurniakan suami yang baik… yang ambil berat & bertanggungjawab… Beruntunglah suami yang dikurniakan isteri yang baik & sanggup susah senang bersama… Masa berdua lepas kahwin tak sama dengan masa kita dah pregnant… hehe… Bila dah pregnant ni, seorang isteri lagi sayang & rindu kat suami...

10 Nov2017November 10, 2017
Post
HANYA SUAMI ISTERI Dibenarkan Buka Link Ini! Yang Belum Berkahwin DILARANG SAMA SEKALI!

HANYA SUAMI ISTERI Dibenarkan Buka Link Ini! Yang Belum Berkahwin DILARANG SAMA SEKALI!

Ada sebab kenapa posting ini dibuat & hanya kepada suami isteri saja… Buat para suami… adalah hero yang perlu bimbing rumahtangga anda… Kami di 9bulan10hari mendengar banyak suara isteri yang mengadu dipaksa suami melakukan ‘itu’ dan ‘ini’ ketika bersama sehingga memudaratkan kesihatan.. Tu tak termasuk lagi bila dipaksa bersama ketika berpantang sehingga tersembur rahim… Klik...

06 Nov2017November 6, 2017
Post
“Hargailah dan cintailah isteri. Mungkin ini hari terakhir kita. Adakah kita telah menjadi suami atau isteri terbaik?”

“Hargailah dan cintailah isteri. Mungkin ini hari terakhir kita. Adakah kita telah menjadi suami atau isteri terbaik?”

Seringkali kita dengar ramai isteri begitu terasa hati dengan suami sebab suami kerap meninggalkanya di rumah sendiran uruskan hal rumahtangga seorang diri. Suami mana? Ada suami yang keluar melepak sehingga lewat malam. Namun, dalam ketika itu juga si isteri tak putus berdoa untuk suaminya. Ini perkongsian hebat dari Ustaz Ebit Lew tahun lalu. Tentang kenapa kita...

06 Oct2017October 6, 2017
Post
Rumahtangga Retak Gara Gara Bagi Ruang Orang Cakap Buruk Pasal Isteri!

Rumahtangga Retak Gara Gara Bagi Ruang Orang Cakap Buruk Pasal Isteri!

Assalamualaikum 9bulan10hari. Saya nak sangat bagitahu kisah saya supaya suami & isteri terus kuat perjuangkan rumahtangga & kalau ada orang ketiga menyibuk tolonglah HALAU! Betul sis, bukan nak kurang ajar dengan sedara. Tapi kalau sedaralah punca rumahtangga retak…. saya rasa sepatutnya ada 2 cara: 1. Sama ada halau mereka keluar dari rumah kita. Atau, 2....

  • 1
  • 2