18 Oct2017October 21, 2017
Post
Coffee & Tea Memang Sedap… Tapi Ia Juga Bahaya Buat Pasangan Suami Isteri!

Coffee & Tea Memang Sedap… Tapi Ia Juga Bahaya Buat Pasangan Suami Isteri!

Bila dah berkahwin, pasangan suami isteri pastinya nak merancang kehamilan kan… Untuk merancang kehamilan, sebaiknya elakkan minum minuman berkafein. Ala…. takkan kut? Setiap pagi kalau tak pekena ayaq nescafe ni mesti tak boleh buat kerja… Betullah tu… bagi some people.. kalau tak minum kopi atau tea ni, dia memang tak boleh buat kerja. Rasa mengantuk...

11 Oct2017October 11, 2017
Post
Maafkan Ibu Sayang…. HB Low Jadi Punca Ibu Hilang Anak Ibu.

Maafkan Ibu Sayang…. HB Low Jadi Punca Ibu Hilang Anak Ibu.

Assalamualaikum semua… Saya Aliya, sejak kecil sampailah besar… saya sentiasa elakkan makanan seperti sayur & buah buahan sebab tak suka. Kalau telan rasa nak muntah. Kalau order makanan panas, saya akan asingkan dulu semua sayur termasuk bawang putih dan barulah saya makan. Pendek kata.. semua jenis makanan berkhasiat saya susah nak telan. Ya.. salah saya. Supplement...

04 Oct2017October 8, 2017
Post
BAHAYA Minum Air Soya Pada Ibu Hamil, Berpantang, Menyusu, Suami & Anak Anak!

BAHAYA Minum Air Soya Pada Ibu Hamil, Berpantang, Menyusu, Suami & Anak Anak!

Rupanya masih ramai lagi yang tak tahu mengenai keburukan minum air kacang soya! Nak minum sekali sekala tak salah.. yang salahnya bila air soya ni diamalkan dalam kehidupan seharian. Kalau minum tiap hari atau sehari 2 kali tu memang mengundang bahaya.. Soya dari sudut perubatan moden Klik LINK yang dimaksudkan Dr Hamid Arshad. Dan ini pandangan...

26 Sep2017September 26, 2017
Post
Ibu Hamil, Ambil Tahu Pergerakan Bayi Di Dalam Kandungan. Ia Penting.

Ibu Hamil, Ambil Tahu Pergerakan Bayi Di Dalam Kandungan. Ia Penting.

Bermula dari jam (contoh 9 pagi – 9 malam), kira pergerakan janin anda sehingga sampai 10 kali. Sila catatkan masa setelah genap 10 kali pergerakan SETIAP HARI. PERHATIAN!! Sekiranya anda tidak merasa 10 kali pergerakan dalam masa 12 jam SEGERA KE HOSPITAL. Mommy akan jumpa ayat ini di bahagian CARTA PERGERAKAN JANIN dalam buku merah...

05 Sep2017January 10, 2018
Post
Kelar Tangan Anak Kerana Tertekan Dengan Sikap Suami Pemalas!

Kelar Tangan Anak Kerana Tertekan Dengan Sikap Suami Pemalas!

Assalamualaikum kak…. Saya Nur Aliya. Bukan niat nak memburukkan suami. Tapi saya betul betul perlukan kekuatan buat masa ni. 5 tahun berkahwin, tapi semua kerja rumah saya yang uruskan sendiri. Suami saya kadang tak kerja, dia buat kerja upah bawa lori. Bila tak ada kerja, dia balik rumah & tido saja. Bila saya minta tolong...

30 Aug2017August 30, 2017
Post
Kisah Benar – Pengajaran Tentang Bahayanya Cyst Pada Wanita & Kandungan.

Kisah Benar – Pengajaran Tentang Bahayanya Cyst Pada Wanita & Kandungan.

Ramai yang tak tahu mengenai cyst & tak percaya dengan bahayanya bila ada cyst ni. Cyst bukan saja boleh buatkan seseorang wanita yang menghidapinya loya & muntah seolah olah hamil, bahkan cyst boleh membawa maut kepada bayi dalam kandungan. Saya post kisah ini bukan dengan tujuan menakutkan mommy, namun dengan niat untuk beri kesedaran tentang...

24 Aug2017August 24, 2017
Post
Seorang Isteri Tidak Malas, Dia Buat Semua Tanpa Sesiapapun Sedar.

Seorang Isteri Tidak Malas, Dia Buat Semua Tanpa Sesiapapun Sedar.

Assalamualaikum kak. Saya Zana. Masa nak menaip ni pun, saya tak mampu nak tahan air mata ni. Sejak hamil, saya rasa terlalu lemah tak bermaya. Saya memang tak dapat pergi kerja seawal pagi sebab saya loya & muntah dengan kerap. Jadi saya minta izin bos untuk datang lambat. Kawan kawan office saya yang dulunya rapat...

23 Aug2017August 23, 2017
Post
Disebabkan Orang Lain Merokok, Anak Kami Sesak Nafas!

Disebabkan Orang Lain Merokok, Anak Kami Sesak Nafas!

#kisahbenar Hanya disebabkan bau asap rokok yang terkena pada baju suami, anak kami mengalami komplikasi pernafasan. Anak kami mudah semput setiap kali cuaca sejuk, kalau selsema kami perlu segera bawa ke hospital kerana Zikri akan batuk kahak yang mengganggu dia bernafas dengan elok. Suami saya bukannya perokok… namun disebabkan dia bergaul dengan kawan kawan yang...

21 Aug2017August 21, 2017
Post
Bila Perasaan & Emosi Isteri Dijaga, Rezeki Mengintai Suami Tanpa Disangka

Bila Perasaan & Emosi Isteri Dijaga, Rezeki Mengintai Suami Tanpa Disangka

Ini kisah benar, tentang perkara yang merubah hidup ibu ini. Assalamualaikum 9bulan10hari… Saya Aiza Amira Ibrahim. Terbukanya pintu hati saya untuk memiliki buku kehamilan ni bila salah seorang friend fb saya yang selalu sangat share mengenai page “9bulan10hari”. Terima Kasih banyak banyak sebab telah keluarkan buku yg sangat sangat memberi info pada saya & suami...