25 Perkara Yang Akan Terjadi Kepada Seorang Isteri Selepas Bergelar Ibu.. Jeng Jeng Jeng..

Buat suami, anda wajib tengok 25 keadaan ini.. supaya anda faham apa yang dilalui bidadari anda…

Hehe… walaupun semua perkara ni akan membuatkan mommy yang tenang macam Snow White bertukar jadi harimau, tapi mommy perlu kawal perasaan dan teruslah mencintai & menjaga amanah ALLAH ini – ANAK.

Jika seorang wanita sifat hatinya terlalu rapuh, bagi kanak kanak, mereka memberontak disebabkan ingin perhatian dari parentsnya.

Jom tengok, mana satu ‘perangai’ anda & anak anak? hehe…

 

#1. Kalau mommy berpanas takpe, anak tak boleh.

#2. Terasa badan macam balon je sentiasa

 

#3. Mommy akan tersangat kecewa setiap kali cuba bagi makanan terbaik untuk anak.

 

#4. Toys untuk anak adalah dimana mana & dengan apa saja.

 

#5. Kadang mommy sendiri akan terkejut dengan barang mommy merata rata & tak dapat diselamatkan lagi..fuhh

 

#6. Susahnyaa nak dapatkan ‘me time’ bila dengan anak kecil. hehe

 

#7. Walaupun mommy tak suka sayur, tapi mommy akan paksa telan juga demi nak tunjukkan contoh terbaik untuk anak.

 

#8. Bila bila & dimana mana anak mommy akan buat banyak perkara yang tak dijangka.. hehe.. bersedialah..

 

#9. Terlalu penat uruskan anak & kerja sampai tidur pun tak cukup. Banyak pahala tu mommy.

 

#10. Tiba tiba mommy cuba jadi superwomen yang uruskan semuanya seorang diri walaupun terlalu penat.

 

#11. Tak sangka pula potty training akan berakhir macam ni kan…

 

#12. Pengalaman menyusukan anak yang takkan mommy lupakan sepanjang hayat. hehe

#13. Dan anak anak kita takkan pernah faham kesakitan yang kita lalui bila dia tarik tarik & picit picit ikut suka hati.. sabar jela.. hehe

#14. Dah tak ada pakaian yang muat lagi.. sedih oo..

 

#15. Sekali lagi mommy akan cuba kuat untuk laksanakan tanggungjawab sebagai ibu & isteri..

 

#16. Baru kita nak good night anak dah ucap good morning… fiuhhh

#17. Mommy takkan jangka dengan apa yang akan anak mommy buat ketika makan..

#18. Dan apabila pertama kali mommy perlu bersihkan poopoo anak, mommy akan cuba dapatkan tips terbaik untuk mommy. haha

 

#19. Ketika tips menyuap anak dalam youtube tak lagi berkesan, mommy akan guna tips ciptaan mommy sendiri. Habislah baby…. hehe

 

#20. Apa saja aktiviti melibatkan sentuhan di kaki, mommy akan gagal..

 

#21. Walaupun tidur di king size bed, tapi suami isteri akan rasa macam tidur di suku single bed..

 

#22. Pegi toilet je pun, tapi cara dia nangis… macam mak dia nak pi London pulak… haissh anak…

#23. Dan mommy tak tahu macam mana nak bagi tahu anak bila haiwan kesayangannya dah mati… tak pasal pasal dia nangis pulak..

 

#24. Dan mommy akan cuba dapatkan jawapan setiap persolan mommy dari buku

 

#25. Perubahan ketara selepas melahirkan anak. Sebab tu mommy perlu berpantang elok elok ya.

Picture Credit : Nathalie Jomard.

COPYRIGHT@9bulan10hari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.