“Ayah…. ooo Ayah…. Saya Rindu Suara Ayah Mengaji & Cakap Dengan Saya”

Ya… anak dalam perut je.. dia tak nampak pun kita…

Ya… anak bukannya faham apa kita cakap dia kan baby…

Ketahuilah…. sebaik roh ditiupkan kepada bayi di dalam rahim ibunya, ketika itulah anak kita sudah mula boleh copy paste emosi & perbuatan kita.

Sebab tu ibu hamil sangat disuruh membaca Quran seawal bayi di dalam kandungan agar lembut hatinya. Jangan pula minta fakta sains untuk benda ni!

Itu peranan ibu. mengaji & mengawal emosi & perasaan.

Apa pula peranan ayah?

Ketika isteri mengandung, melahirkan, berpantang & menyusukan… ketika itu seorang ayah turut punya peranan….

Percaya atau tak… pengaruh anak dari seorang ayah sangatlah tinggi. Tak pecaya? cuba tengok dia panggil mak or ayah dulu?

Kalau sepenuh kasih sayang & manja anak dapat dari ibu……. pergaulan.. pertuturan.. keberanian & tahap confidentnya banyak bergantung dari seorang ayah.

Ketika Isteri Hamil… Seorang Suami bukan saja Wajib…

  • Senyum & bermesra dengan isteri…
  • Meringankan bebannya…
  • Memicit bahu, lengan, pinggang, betis & tapak kaki.
  • Dapatkan makanan terbaik untuk isteri…
  • Solat & mengaji bersama….

tapi antara perkara penting juga ialah…..

  • Baca Al Quran & sentuh perut isteri.
  • Sentuh sentuh perut isteri & ceritakan kisah para Nabi buat isteri & anak dalam kandungan….

Kenapa? Anak kita dengar ke masa kita cakap dengannya?

Baca #kisahbenar Ibu & ayah hebat – Ana Lyana & suami – Akmal Hakim.

Assalamualaikum.. Semalam kami suami isteri baca kisah Siti Aminah sewaktu mengandungkan Nabi Muhammad SAW yang ada dalam buku 9bulan10hari, sambil suami pegang perut saya, dan perkara yang paling indah, kami dapat rasa baby tendang & bergerak gerak dengan sangat kuat. Happy sangat.. 

Kami berdua rasa gembira dan terlalu sebak rasanya.. Abah baby lah orang yang paling seronok sebab dapat rasa baby gerak sangat lama..

Saya sekarang mengandungkan anak pertama kami 26minggu, cucu sulung dua dua belah keluarga.. Alhamdulillah, buku 9b10h sangat sangat membantu saya dan suami, malah parents kami yang bakal jadi atok opah nanti.. Terima kasih kak zira dan semua team 9b10h – ana Lyana.

Alhamdulillah….semoga ALLAH mudahkan proses kehamilan, kelahiran, berpantang & penyusuan kerana doa doa daripada ANAK ANAK YATIM & ORANG ORANG SUSAH sentiasa ada buat pemilik buku ini & semua….

Inilah dia antara kandungan penuh semangat di dalam buku 9bulan10hari

Kepada mommy yang tanya pasal isi kandungan kisah baginda Rasulullah di dalam kandungan ibunya ni…. buka page 4&5 buku 9bulan10hari.

Buat suami, teruskan mencintai bidadari anda sepenuh hati & bantulah dia. 

Bukan mudah melahirkan zuriat jika tiada kasih sayang & perhatian suami di sisi.

Lebih banyak anda mencintai & membahagiakan isteri anda, insyaALLAH lebih banyak rezeki yang tak disangka sangka mengintai anda sekeluarga.

suami
Hargailah….

COPYRIGHT@Nazira Nazir buat 9bulan10hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.