Isteri Aku Mengandung Ni… Syukur Syukur… Tapi Apa Aku Patut Buat?

Haha…. banyak kes bila isteri mengandung ni… suami gelabah… tak tahu nak buat apa… hihi… sampai ada suami yang mengidam mengalahkan isteri…

Baik… saya share tips buat semua suami yang isterinya sedang & bakal hamil… share tips ini bersama suami agar dia alert & terus menyayangi anda & zuriat anda berdua.

 

TIPS BUAT SUAMI KETIKA ISTERI HAMIL.

Beri kata kata semangat – Percayalah walaupun sekecil kecil kata kata semangat seperti ‘sayang tak nampak lemah walaupun muntah macam ni”, ia betul akan buatkan wife anda terbalikkan perasaan down & jadi lebih kuat.

2. Copy paste! – Emosi seorang isteri hamil banyak dipengaruhi oleh suaminya. Ada kes isteri kelar tangannya kerana terlalu tertekan dengan suami yang tak faham situasi kehamilannya. Rujuk page 53 – 55 buku 9bulan10hari dan mommy minta suami dengar dokumentari exclusive yang ada dengan buku ni sekali. InsyaAllah suami akan faham apa yang mommy lalui.

3.Sabar dan sabar – Wanita ini Allah sudah design sebegini. Punya hati yang begitu lembut dan lemah fizikalnya. Tambah tambah masa hamil ni, dia lagi mudah ‘meragam & merengek’ mengalahkan bayi. Make sure anda tahu cara tackle perasaannya. Jangan cepat melatah sebaliknya banyakkan bersabar.

4.Urut – Sentuhan, balaian penuh manja dari suami bukan saja terapi terbaik buat isteri, malah ia betul betul akan menyerap kepada bayi. Isteri anda perlukan kesihatan yang baik untuk membawa zuriat anda. Pastikan anda urut isteri anda sebelum tidur menunjukkan anda berterima kasih kerana mengandungkan zuriat anda. Ingat! jangan sesekali urut di bahagian perut isteri. Cukup sekadar di bahagian belakang, bahu & kakinya. Rujuk page 50 buku 9bulan10hari mengenai tips dan kelebihan mengurut buat isteri anda.

5.Sediakan makanan kesukaan isteri – Penting untuk anda tahu apa yang diinginkan isteri anda dan apa yang tidak. Dia perlukan lebih zat untuk transfer buat anak di dalam kandungan. Pastikan anda ambil berat pemakanannya, tambah tambah di awal trimester ni. Rujuk page 44 buku 9bulan10hari mengenai jumlah dan jenis makanan yang isteri anda perlu makan ketika hamil.

isteri
Tu adalah tips buat suami… untuk pregnant mommy pun ada jugak tips ni….

TIPS BUAT ISTERI KETIKA BERDEPAN KEHAMILAN.

  1. Kawal emosi – Ya mommy… seorang wanita takpregnant pun mudah terasa.. patah lagi ketika menerima roh baru dalam badannya. Memang susah… tapi mommy perlu uga kawal emosi sebab ia sangat akan bagi kesan negatif kepada anak dalam kandungan & kesian suami.. dia pun kadang confused dengan perasaan isteri yang berubah ubah. Kalaulah suami merasa hamil.. mesti dia faham kan….

2. Suami syurga mommy – Walauapapun terjadi, mommy perlu patuh dengan suruhan baik suami. Senyum pada suami, sesekali hadiahkan suami sesuatu kerana membahagiakan mommy, sesekali masakkan sesuatu yang special buat suami walaupun letih sedikit untuk menunjukkan mommy hormat & sayangkan suami mommy walau dalam apa jua keadaan sekalipun.

3. Terus bercinta – Walaupun masa pregnant, mommy akan lebih letih berbanding hari hari biasa, namun ketahuilan hubungan ‘bersama’ suami adalah perlu. Ia bukan saja mengindahkan mood & emosi mommy malah menguatkan lutut suami. Teeettt

4. Romantik – Cipta memori memori indah dengan suami… Kalau mommy tak dapat keluar bersiar siar, apa kata mommy siapkan candle light diner bersama suami di rumah.. Ayam masak lemak cili api… ulam timun & sambal belacan masakan isteri sebenarnya lagi nikmat berbanding makan di 5star hotel kan

5. Baca – Ketika hamil mommy perlu mendengar & membaca perkara perkara baik. Dalam buku 9bulan10hari ada kata kata penuh motivasi yang boleh membuatkan mommy & daddy happy dan memahami apa yang mommy sedang lalui ketika hamil selain berkongsi perasaan mommy dalam diari kehamilan dalam buku tersebut. Nanti tunjuk pada suami… mesti suami bangga sebab mommy berjaya lalui fasa kehamilan dengan awesomenya.

 

COPYRIGHT Nazira Nazir buat 9bulan10hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.